VINX Programació Web, Barcelona
669 344 302   vinx@vinx.info

Dimecres, 28 de Maig de 2014

Opinió fibra òptica Jazztel, la meva experiència

Fa un mes i mitjà vaig decidir donar el salt a la fibra òptica, convençut per la nova oferta de Jazztel que incloïa fibra òptica de 200Mb simètrics (o sigui tant de baixada com de pujada), oferta única a Espanya en el moment d'escriure aquestes línies, més línia de telèfon fixa més portabilitat de la meva línia de mòbil amb trucades il·limitades, tot per uns 60 euros al mes IVA inclòs, bastant més barat que Movistar o altres companyies. I fins al dissabte passat tot anava perfectament, fins i tot els vaig arribar a promocionar a les xarxes socials penjant aquesta imatge en la qual s'aprecia que la velocitat és real i no un engany:

Fibra Òptica Jazztel: test de velocitat

Lamentablement, el dissabte 24 de maig la connexió a internet va començar a fallar. Vaig trucar a l'Atenció al client de Jazztel, on em van demanar realitzar una sèrie de proves amb el router i la ONT (un altre aparellet on arriba el cable de fibra): el resultat és que la ONT no aconseguia sincronitzar, i a partir d'aquestes proves ja no és que em funcionés malament l'internet, sinó que directament va deixar de funcionar. Mateixa sort li va passar a la línia de telèfon fixa ja que depèn del mateix aparell.

Em van assegurar que el dilluns es posaria en contacte amb mi un tècnic, sent cap de setmana em va semblar raonable que triguessin les seves 48 hores i vaig empassar. El dilluns no obstant això ningú em va cridar... ho vaig fer jo ja una mica mosca, per telèfon són tots molt amables i em van dir que l'endemà vindria sens falta. A matí avançat seguia sense notícies i cada vegada més mosca, per la qual cosa vaig tornar a cridar i em van dir que es tractava d'un problema extern a la meva casa. Bé, val, però aquí segueix sense funcionar... per fi a la tarda em truca el tècnic i em diu que "incidència solucionada": i una banya! així que el tècnic es va passar i sorpresa! no estava autoritzat a tocar gens de la instal·lació de la meva casa, només venia a comprovar que funcionés ben la CTO (l'aparell que solen col·locar en la teulada de la teva casa i que pots compartir amb els teus veïns). I aquesta funcionava, amb la qual cosa quedava palès que el problema no era extern sinó intern,
ja sigui del meu ONT o bé del cable de fibra instal·lat o del que sigui però dins de la meva casa.

Què bé, un altre dia més sense accés a internet, sense telèfon fix i amb la faena de programació web que se m'anava acumulant. Vaig tornar a queixar-me amb Jazztel, i a les 22hs em van trucar per a tornar a dir-me que la incidència estava solucionada... quasi me'ls menjo! així que em van tornar a demanar realitzar diverses proves amb el router i la ONT, les mateixes que ja vam fer tres dies abans en obrir la incidència amb el mateix idèntic resultat: la ONT no sincronitza. Doncs vaja! Tres dies per a no avançar ni un pas! Els vaig amenaçar amb canviar-me d'operador per incompliment del contracte per la seva banda (diuen que les incidència es resolen en 48 hores) si no m'enviaven un tècnic a primera hora, la resposta és que ells no em podien garantir quan passaria... visca la externalización de serveis!

El dimecres dia 28 o siga 4 dies clavats després d'obrir la incidència, per fi va venir un tècnic autoritzat per a arreglar el problema (ironia: On): després de 2 hores intentant de tot sense èxit, semblava que hagués de tornar a refer la instal·lació sencera i amb aixó es va posar, i per fi va trobar el problema; resulta que el tècnic que va fer la instal·lació, va fer un autèntic nyap amb la roseta que va funcionar doncs això, poc més d'un mes. Canviada la instal·lació de la roseta, tot ha tornat a funcionar amb els meus 200Mb simètrics.

Total, que si penses contractar fibra òptica amb Jazztel, pensa-t'ho bé: el preu és realment molt atractiu però la gestió d'eventuals incidències és un desastre total. Si no t'importa quedar-te diversos dies sense servei, endavant, a més tens dret a compensació pels dies que no has gaudit del mateix (de 10 a 14 euros m'han dit, molt menys del que he deixat de guanyar per no poder treballar), però si no et pots permetre estar tant temps amb una avaria et recomano -i no m'agrada fer-ho- provar amb Movistar de qui es diu que tinguen un servei tècnic a l'altura. Pagues més, la fibra és menys potent (100 / 10Mb contra els 200 / 200Mb), però segons sembla no et deixen penjat tant temps sense entendre ni ells on està el problema.

 

« Veure tots els posts

Deixa'ns la teva opinió:


Comparteix-ho


De què es parla en aquesta web?

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. OK | més detalls